marți, 24 mai 2011

Raspuns pentru utilizatorul de blog nevers la postul meu anterior

nevers, știi unde e bine să te abții de la greșeli? În bucătărie! E singurul loc unde nu se admit greșeli, pentru că ai datoria să-i hrănești pe ai tăi SĂNĂTOS! De-asta rețetele sunt redactate cu precizie și unele din ele - acelea în care cred! - trebuie respectate întocmai.

În bucătărie se dă cea mai importantă bătălie de pe pămînt și doar acolo se manifestă adevăratul eroism... Restul sunt cipsuri...

Poate că unii fac improvizații și acolo. Ei sunt numiți artiști în bucătărie. Despre ei mărturisește arta culinară și ne abatem de la subiect... Nu despre asta vreau să vorbesc aici...

Am vrut să scriu acum despre o anumită corectitudine a modestiei de a merge pe drumuri bătute (bine! :) în scopul nobil de a dărui hrană din iubire și protecție... Și da, ăsta e adevăraul eroism: sacrifici orgoliul descoperirii, de dragul condiției bune, al sănătății ălora pe care-i iubești!

7 comentarii:

Iulia Georgeta Popescu spunea...

Cred că am vrut să spun de fapt că modestia e eroismul adevărat

b. spunea...

- și cât costă kilu' de modestie pe la voi?

nevers spunea...

(Utilizatorul de blog nevers, e o iulie.)
Sunt de acord cu bucataria si cu datoria de a-i hrani sanatos pe cei ce-i iubim. Numai ca eu vizualizez mereu macar trei bucatarii (cercuri concentrice permeabile). Bucataria in care ma hranesc (fizic si psihic) pe mine, bucataria in care-mi hranesc sotul si copilul, bucataria in care incerc sa ii hranesc pe cei ce-i cunosc.
(nu gust niciodata mancarea cand gatesc, nu respect in totalitate retetele.)
Modestia... e foarte scumpa si niciodata de vanzare.

Iulia Georgeta Popescu spunea...

b. nu știu nu cumpăr, află singură

nevers, da, cred că am tendința să fiu cam radicală, uneori, patetică, uite c-o mai dau și in bară - da' nu-mi pare rău...

vreau să spun că nu am făcut din capul locului diferențele alea... vorbesc ca Saint Just în bucătărie, pentru că nu sunt o maestră :)

nevers spunea...

Important e sa fii tu bine, chiar nu conteaza cum o dai.
Maestru in bucatarie... conteaza si gustul celui pe care il hranesti. Totul e relativ, nu? Sotului meu, de cand a invatat sa gateasca singur, nu-i mai place ce fac eu. (e de bine, nu?... am mai mult timp liber.)

Iulia Georgeta Popescu spunea...

Hahahaaaa... DA!

wildthing spunea...

ok.. si acum sa citesc postul anterior.. :P modestia e si un risc... nu stiu sa explic asta, dar simt eu ca asa e. :))simt da.