duminică, 9 noiembrie 2014

Hai cu noi în turul doi :)))


   Înțeleg că țipați după schimbare pe toate vocile, dar nu vreți să se schimbe nimic... Cam ce schimbare așteptați de la un președinte? Pe care-l instalați în loc de alt președinte. E ca și cum vrei să te lași de fumat și schimbi țigările: vogue în loc de dunhill. Cam absurd, așa-i?
   Constituțional, un președinte nu schimbă nimic. Dacă o face, își incalcă atribuțiile și încalcă legea. Deci, cărțile le face constituțional partidul care formează guvernul. Prin urmare, guvernul va conduce țara asta. Ca și până acum. N-ați vrea voi să fiți stăpâni pe țara asta? Și apoi să alegeți prin vot legal partidul care vreți să vă reprezine? În loc să vă aleagă partidul pe voi? Mereu prin minciună și dezinformare. Prin spălare sistematică pe creiere de cincizeci de ani încoace... Știu, e cam greu, nu prea ne duce mintea.
   Vreți un neamț? Există unul. Încă trăiește. A făcut pentru țara asta ce nu poate promite iohannis încă trei vieți de acum încolo.
...Acum îl încoronăm pe iohannis drept omul providențial? Și ne bosumflăm mai pe urmă că nici de data asta n-am dat peste el?
Ah, neamțul 2 nu e în ecuație? Dar cine a făcut ecuația asta? Și ce te împiedică să-l pui acum, în ecuație? Acum.
... Iată ce n-o să vă spună niciodată iohannis din țara lucrului bine făcut pe jumătate. iohannis, pentru că alegem răul cel mai mic. Dar asta e chiar de râs! Pentru că răul cel mai mic nu e binele. Nu e nici măcar binele cel mai mic. Simplu, nu e. În țara asta, schimbare nu s-a făcut niciodată cu infuzie de tei pe la nas, cu ligurița cea mică. În țara asta, schimbare se face o dată și bine. Sau nu se face deloc. Așa suntem. Nu-mi veniți cu strategiile nu știu cărui european comunitar țâfnos, că nu se potrivesc.
Dar, poate nu pentru schimbare suntem pregătiți. Poate suntem pregătiți doar pentru un nou mare fâs. Ca de obicei.
   Dacă, totuși, vreți să fiți cinstiți cu inima voastră măcar o dată, alegeți cu inima, barem ca să vedeți cum e. Lăsați rațiunile mărunte. Lăsați conjunctura fabricată de falși mesia.
   Apoi, rămâneți fermi în alegerea asta. În loc să o dați iarăși cotită. Ar cam fi momentul să schimbați cu adevărat ceva. Acum. Și duceți-o până la capăt de data asta. Nu mai lăsați treaba la jumăate ca în '89, că vine repede unul și profită.
... Auzi, deșteaptă-te române.... Deșteaptă-te, la ce???? Ca să adormi din nou? Adică, scoal de te culcă. Asta o să le spui nepoților peste câțiva ani. Că ai fi putut, dar n-ai făcut. Nimic, nimic pentru ei.
... române, asta faci de 50 de ani. Faci tot ce îți îndeasă alții pe gât ca adevăr. Apoi, te culci la loc cu botul pe labe.
 Tipic...

Niciun comentariu: